30.07.2008

Sinema Keyfi

Bu aralar izleyemediğim bütün sinema filmlerini izlemeye başladım vizyonda olduğu zamanlar 120 ve M.Ö 10000 ‘i izleme fırsatım olmuştu gerçekten çok güzel filmlerdi.

Ama 120 filmini mutlaka izleyin herkesin izlemesi gereken bir film.

Son birkaç gündür Beyaz Melek, Kabadayı, Kutsal Damacana ve Dabbe’ yi izledim.

Ortaya karışık yaptım anlayacağınız korku,komedi,duygusallık iyi geldi bu filmleri izlemek.

Beyaz Melek , Mahsun Kırmızıgül’ ün ilk sinema filmi çekimi olmasına rağmen gayet iyi fakat filmi asıl iyi yapan konusu ve usta oyuncuların filmde bir araya gelmesi.


Kabadayı, usta Şener Şen ve Kenan İmirzalioğlu’nun başrol oynadığı farklı ve güzel bir film.Kenan İmirzalioğlu’nu böyle farklı bir rolde görmek bana itici gelmedi açıkcası. Bu filmi izlemeden önce Kenan İmirzalioğlu’nu sevdiğimi bilen arkadaşlar izlersen sana itici gelebilir dediler ama hiçte öyle olmadı . Demekki sanat aldığı rollerde sadece iyiyi yada sadece kötüyü oynamak değilmiş.

Kutsal Damacana,korkularla alay edilmiş güzeldi fakat küfürlüydü zaten son zamanlarda sinema filmlerinde komedi=küfür olmuş.

Dabbe, korkunç falan demişlerdi ama beni çokta etkilemedi açıkcası.

Tavsiye edeceğiniz kaçırdığım yada duymadığım filmler varsa söylerseniz sevinirim ben bu arada izlemeye devam edeceğim :)



29.07.2008

Miraç Kandili



Kandilimiz kutlu olsun bu mübarek günde dualarda buluşmak dileğiyle...
Böyle güzel bir güne kavuştuğumuz için şükürler olsun...

resim

27.07.2008

Güngören'de Patlama!

İstanbul Güngören'de patlama oldu . Terör saldırısı...
13 ölü 70 yaralı var malesef sayının artması bekleniyormuş:(

Bundan bir kaç hafta önce konsolosluk önünde saldırı olmuştu polislere yönelik bu saldırı daha farklı yaşlı, genç, çoluk çocuk demeden yapılmış bir eylem bunu yapan ş***fsizlerin bunları düşünmesi beklenemez tabi ...

Böyle saldırılara karşı birlik ve beraberlik içinde sağduyulu olmamız gerek fakat acımız büyük...

Vefat eden vatandaşlarımıza başsağlığı ,yakınlarına sabırlar, yaralı vatadaşlarımızada acil şifalar diliyorum.

AZRAİL:)

Başlığı azrail koyuyorsun birde gülüyorsun demiş olabilirsiniz:) Önceki blogumda azrail isimli bu komik hikayeyi yayınlamıştım geçenlerde tv'de Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği çok güzl hareketler bunlar'ı izledim...
Gerçekten Tiyatro gibisi yok bu hikayeyi çok güzel oynamışlar bende sizlerle paylaşmak istedim biplik kısımlar olsada yayınlamadan geçemedim .... İlk önce hikayeyi okuyun sonrasında videoyu izleyin hikayeye hayat vermiş diyorum ben:)

Adamın biri arabasıyla giderken yolda bir yolcu alır
arabaya.... adam arka tarafa biner.....

şöför...
> > - eee hemşerim kimsin nereye gidersin...der....yolcu

> > - ben Azrailim..canını almaya geldim der......

> > şöför alaycı bir tavırla

> - sen mi Azrailsin der..yaw senin gibi Azrail olurmu hiç der....
yolcu sakin bir tavırla sen daha önce Azrail gördünmüde tarif ediyorsun
der...

> > ve ekler yolcu....

> > - inanmadın bana öylemi der....şöför

> > - inanmadım tabii der......yolcu

> > - o zaman 200 metre ileride bir adam daha alacaksın der.....

> > gerçekten de adamın dediği gibi şöför 200 metre ilerde bir yolcu daha > alır..

> > ama yolcu ön tarafa oturur...olaylar bundan sonra daha da enteresanlaşır.....

> > şöför yanındakine...

> > - ee sen klimsin nereye gidersin der....öndeki

> > - abi ben merkezde biryerde indirirsen çok sevinirim adım felanca der......

>>şöför - yaw şu arkadaki adam bana Azrailim diyo
hem iyilik ediyoz hemde dalga geçiyor zibidi der....

> > öndeki arkaya bakar ama kimse yoktur....öndeki

> > - abi arkada kimse yokki.....

> > şöför hışımla arkaya bakar ve
körmüsün be adam arkada oturuyorya der.....

> > öndeki arkaya bir daha bakar ve

> > - abi senin kafan iyimi yoksa dalga mı geçiyorsun der...

bu sefer

arkadaki söze girer....

> > - gördünmü der öndeki beni ne duyabilir nede görebilir der
şöföre.

şöförün bir anda dizlerinin bağı çözülür bet beniz atar....arkadaki

> şöföre...

> > - hadi der arabayı kenara çek 2 rekat namaz kıl canını alacağım

der..... şöför ağlamaklı çaresiz bir şekilde arabayı kenara çeker ve iner
arabadan.....

> > sonra....

> > sonra ne olmuş biliyormusunuz?????

> >adamlar arabayı aldıkları gibi kaçmışlar...



26.07.2008

Sonumuz Bu Mu?!




















Ne dersiniz teknolojinin hayatımıza bu kadar hükmettiği zamanda bu durumlar gerçekleşirmi sizcede, yoksa zaten oldu hayatımıza hükmettimi dersiniz?
Misal ben önceleri daha vahim durumdayım şimdi belli zamanlarda uğruyorum
:).

Yararı çok büyük tabi orası ayrı, yararı kadar zararıda var malesef ama teknoloji gibisi yok şu teknolojinin gözünü seveyim;).
Ama ışınlanmanın olacağı günü bekliyorum o gün teknolojinin gözünü bulup seveceğim... (burda olursam)
İlerde bu yazıyı okuyunca ne gülerim heee...

24.07.2008

Mersav Kimdir?

Adı Fatma aslen Şanlıurfa'lı ama uzun süredir Mersin'de yaşamaktadır. 21 yaşında. Hayata henüz dikiş tutturamayan Allahın garip bir kuludur.Kalabalık bir ailenin 6. üyesidir.

Evin büyük kızıdır , her işi o yapar (bakmayın böyle dediğine annesi çok mübarektir herşeyi o yapar aslında) Küçükken evden oyun oynamak için sabah çıkıp akşam hava kararınca dönmüştür ama öyle zamanlaması vardır ki babasından önce evde olmayı bilmiştir.3 tane aslan gibi abisi olduğundan futbolda az buçuk becerisi vardır , hemen her oyunu bilir. Bu yüzden küçük çoçuklarla anlaşmayı becerir.

Yüzü hep güleçtir sinirlendiğinde ne olacağı tahmin bile edilemez . Ailesinden başka kimse tam olarak tanıyamaz .Sessizdir fazla konuşmaz ama arkadaş ortamına girdiğinde akıl almaz bi şekilde ağzı açılır. Her ortama ayak uydurmayı becerir .Her tür müziği dinler hayran olduğu bir sanatçı yoktur yeterki güzel seslendirilmiş olsun. Farklı yemek tatlarına açık değildir gözüne kestirmediği hiç bişeyi yemez .

Şu sıralar öss sınavı için hazırlanmaktadır.(kaç defa girdiğini kendi bile unutmuştur).Aslında Anadolu üniversitesi Açıköğretim İşletme Fakültesi okumaktadır.kendisi üniversiteyi örgün öğretimde okumak için kafaya takmıştır o yüzden hala össye girmekte ısrarlı çünkü amacı mesleği eline geçtiğinde verimli işini hakkıyla yapan biri olmaktır.

Hayatı monotonluk maratonuyla geçen biridir . Hiç olmazsa hayatına farklılık getirmek için blog dünyasına girmiştir.Mersav ismi aşireti Mersavi 'den gelmektedir. Mersavi'nin anlamı mert ve başına gelen sıkıntıyı kolayca başından savan anlamındadır.Mersavi aşiretiyle ilgili bilgileri yakın zamanda ayrıntılı bulacaksınız...

Mersav için farklılık olmuştur blog dünyasıyla tanışmak.


Dipnot1:öss sınavına girdi fakat umutlu değil(gelişmeleri sizle paylaşmaya devam etmektedir.)

Dipnot2:bu yazı uzun zamandır hali hazırda bulunuyordu ilk yazılarda kendime dair hiçbirşey yazmıyordum bu yüzden erkek sananlar var:D bende eklim dedim aslında kendi hakkımızda bilgi vermek daha doğru:) yanlış anlaşılmalar mahal vermiyor.

Rekor Kırdım

Kendi çapımda bir rekora imza attım rekor dediysem ahım şahım birşey değil , alışveriş rekoru; ilk defa, girdiğim ilk mağazadan ayrıca sadece 5 -10 dakikalık bir süre içerisinde iki etek ve bir gömlek aldım yolda gelirken şaşkın şaşkın düşünüyordum nasıl oldu bu diye ama oldu yani elimdeki poşette eşyalar vardı yoksa hayatta inanmazdım rüya derdim...

Şaşkınlığımın büyük olmasının sebebi normalde alışveriş anımı anlatayım sizde duyunca şaşıracaksınız eminim, kolay kolay hiçbişeyi beğenmem sade ve şık olmalı , üzerinde parıltılı desenler olmamalı vs. vs. .... böyle uzar gider kriterlerim:)

Amca kızını çağırırım (oda benim gibi hiçbişey beğenmez) .Bizde biraz dinlenir çarşıyı alt üst etmeye koyuluruz.Tahminen 20 mağaza gezeriz bu duruma göre artar hayatta azalmaz mağaza sayısı... hepsine gir çık gir çık ama hiçbişey alma ayrıca gel eve evdekilerden azar işit dünyayı gezseniz( dünyayı gezeyim bir dedim heh:)) siz hiçbirşey bulamazsanız, nasıl gençsiniz şu karşı dükkana gitseniz bile neler bulursunuz genç dediğin cıvıl cıvıl, renkli ,parıltılı giyer falan filan..

Bu durum her seferinde olur abartmıyorum uzun süre aynı şeyleri giyerim şükür ki güzel şeyleri seçiyorum aynı şeyleri giymeme rağmen hep yeni gibi duruyor kıyafet konusunda tertipliyimdir.Övünmek gibi olmasın:P

Birde şu var alışveriş yapınca bayanlar rahatlıyor diye billirdim bende hiçbir değişiklik olmadı sorun bende mi acaba?:) Erkeklerde haklı yahu alışveriş yaparken sıkılmaları çok normal onlara kesinlikle katılıyorum çok zor beğeniyoruz ben evli olsam kesinlikle önce gider beğenirim eşim olacak insanın haberi olmadan, diğer gün onunla çıkar birlikte alırım :D nerden bilecek.Hem onun kafası rahat olsun hem benim;).

23.07.2008

İşte Geldim Burdayım


Biraz eksik biraz fazla ama burdayım:) erken ve çarpılmadan geldim.İnsan alışınca bırakamıyor buraları doğruyu söylemek gerekirse 1 hafta demişken yazmasammı falan dedim bloga ama dayanamadım (çokmu açık konuştum:)) ...

19.07.2008

İstem Dışı

Selamün aleyküm:) Direk lafa dalış yapacam umarım çakılmam hehe:)) bilgisayar kasamdan çok şikayetçiydim, sanırım oda benden sürekli çarpıp durdu edepsiz:P elektrik kaçırıyor .

Dayanamadım blogumdan ve bloglarınızdan 1 haftaya yakın bir süre ayrı kalmayı göze alarak satmaya karar verdim kasayı, hatta sattım sinirden beni çarpıp havaya uçurmazsa teslim etcem akşam. Seni çarpıyorsa neden millete satıyon üçkağıtçıııı mısın sen??? demeyin heee satın alan zaten bilgisayarcı bi şahsiyet uygun fiyatta anlaştık:).

Bu arada yeni bir kasa toparlayana kadar zaman alcak tabi o yüzden 1 hafta kadar müsadenizi isteyecem. Hoşçakalınnn




Biraz acıtasyon yapayım ühühühüü.... (resim alakasız oldu gibi :)
Selametle kalın ....

Güvercin Yumurtası

Arka balkonumuzu pek kullanmayız bomboş durur öyle balkona gittim biraz toparlim serin olur sandalye atar oturuz diye temizlemeye başladım bi baktım balkonun köşesinde yumurta var.



Sanırım güvercin yumurtası. Tabi yumurta yeri bozulmasın diye hiç ellemedim temizlemeyi başka güne bıraktım . Takip ettim bir kaç gün güvercin gelip gidiyormu ama yok bekledim bekledim gelmedi yada ben görmedim.




Sonra dayanamadım yumurtayı aldım elime şöyle güneşe doğru tutup baktım yumurtanın içi kurumuş gibiydi aha dedim bu bozulmuş yaaa:( bende güvercin besleyecem diye sevinmiştim ,sonra kırdım yumurtayı gerçekten düşündüğüm gibi çıktı.

Hevesim kursağımda kaldı anlayacağınız:(


Çok severim güvercinleri resimlerdede bu yüzden hep güvercin kullanıyorum:) Hayranlık eskiden beri var abimle damımızda güvercin beslerdik paçalı,taklacı... çok zevkliydi yaa daha sonra çarşının merkezine taşınınca apartman çoçuğu olduk çıktık gerçi ben çocukluğumu çok güzel yaşadım fakat bunu kardeşlerim için söyleyemem ben yaşadığım çocukluğun çeyreğini yaşamamışlardır.


Yeni nesil teknoloji çoçuğu bende pek eski sayılmam ama çağ hızlı ne yapalım eski olduk bizde:p


Ya Rab ne güzel yaratmışsın :)))

17.07.2008

Gereksiz Tuzaklar


Karmaşık duygular içindeyim,
Neydi,nasıldı,neredeydi,kimin içindi??? Belkide hiçbişeydi.
Ama önemliydi yada önemli olmalıydı.
Peki ben kimdim ne için vardım ne için yoktum...
Sanki kendime bir ağ kurmuşum

Çıkamıyorum işin içinden...

En zoruda insanın,

Kendine kurduğu ağmış

Asıl olan başkasının kurduğu tuzak değil beynini ve yüreğini kapattığın tuzaktan kurtulmanın zorluğuymuş.


16.07.2008

Youtube'a erişim




Yasaklı yotube girmenin farklı yolları var atasagun anlatmıştı şurda hatta benim vereceğim adres oradada yazıyormuş bende bağlantı vermek için baktığımda gördüm:). İzleyeceğim videolar olmadığı için daha dogrusu ilgilenmediğim için ugraşmak istemedim.Ağabeyim eğitimi için şehir dışındaydı , tatile geldi 10 günlüğüne özlemişiz bayağı. Her neyse bilgisayar başındaydık bir baktım youtube girmiş video izliyor abi nerden giriyorsun buraya dedim meğer ne kolaymış:)


Youtube girmek için şuradan buyrun , girdiğiniz sayfada arama motoru kısmı var gmail.com yazıyor gmail yerine youtube yazın begin browsinge tıklayın ve size iyi seyirler:).

14.07.2008

Aşkın Vav Hali


Ey aşkın binbir başlı vav hali
Ey sonsuz kavram
Gaflet vaktinde
Gel gönlümün üstüne
Usta bir hattatım ben
Aşkı çizerim mekânlara
Aşk sığmaz ki bu ummana
Vav olur gözlerimiz
Bürünürüz canlara
Bir seyyah gibi
Gelip göçen, göçüp giden
Bu mekândan mekân’a
Demem o ki
Tarifini yapamam ben imkâna
Bir hattatım
Zamana vav çizmekteyim
Hilalin dolunaya
Dolunayın hilale dönüştüğü zamana

Ve mahlukat
Nefes nefes aşk çekerken Mevla’ya
Üstümde aşk kokusu var
Yaşadıkça beni yontar
Ve benzetir insana
Elimde vav
Gönlümde vav
Gözümde vav
Dem dem vav kesilirim
Beni insan yapana
Ey kalbimden geçeni bilen Allah’ım
“Kulum” de kâfi bana
İster nârına garket
İster nuruna

Mehmet Ekinci

13.07.2008

Yıkılmadım Ayaktayım

Sınav sonucum gerçektende beklediğim gibi geldi ,( demekki çalışmamışım) özeleştiride yapmak gerek sadede geleyim ben ...

Yıkılmadım ayaktayım ,dertlerimle başbaşayım ,zalimlere kötülere yenilmedim buradayımmm...
Savaş açtım kuşandım, savununnnnnnnn

11.07.2008

2008 ÖSS Sonuçları

Gün geldi çattı ÖSS sonuçları yarın açıklanıyor.Sınavımın kötü geçtiğinden bahsetmiştim .
Cumartesi günü saat 10:30'dan itibaren http://oss.osym.gov.tr/ ve http://oss2008.osym.gov.tr/ adreslerinden öğrenebilirsiniz.


Umutlu olmadığım için hevesle beklemedim sonuçları açıkcası sınava giren arkadaşlar umarım sonuçlarınız iyi gelir . Paylaşırsanız sevinirim...



İnşallah içinizdeki acı çığlığı değilde sevinç çığlıklarını paylaşırsınız bende bi nevi mutlu olmaya çalışırım...

9.07.2008

Hayat Kaynağımız Tükeniyor

Yaşadığım güzel şehir Mersin'in gülnar ilçesinde 3 gündür devam eden yangın büyük boyutta ekipler eminim ellerinden geleni yapıyordur fakat bu kadar uzun sürmesi kokutucu:( yangın kontrol altına alınmış diye sevinmiştim fakat aşağıdaki haberi okuyunca kötü oldum inşallah böyle bir sorun olmazda hayat kaynaklarımız yok olmaz .

Köy halkı madur durumda köylerimizden biri tamamen yok oldu 2 kişi hayatını kaybetti:( Allah herkese sabır versin...





ftğrf : CNN

Orman Genel Müdürlüğü Orman Koruma ve Yangınla Mücadele Dairesi Başkanı Nurettin Doğan, Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınının büyük oranda kontrol altına alınmasına karşın, bu akşam saatlerinde beklenen fırtına nedeniyle endişeli olduklarını bildirdi.
Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek kesimdeki Gülnar ilçesinden sahil şeridine inen orman sahasında zaman zaman ''anormal'' fırtına olduğunu, fırtınanın hızının saatte 100 kilometrenin üzerine çıkabildiğini kaydetti.
Doğan, 3 gündür süren mücadele ile büyük oranda kontrol altına alınan orman yangınında fırtınanın çalışmaları aksattığını bildirerek, şunları söyledi:

''Bu akşam 21.30 sıralarında beklenen ve saatteki hızı 60 kilometreyi aşması tahmin edilen fırtına bilgisi bizleri endişelendiriyor. Bu nedenle yangın 'tamamen kontrol altına alındı' diyemiyoruz. Çünkü fırtınada şu an külün altında kalan köz çıkarak, yeniden tehdit oluşturuyor.''

"bu haberi aldığım adresi hatırlamıyorum "


Fotoğraflara buradan bakabilirsiniz.


saat:21:00 yangın söndürülmüş tamamen kontrol altına alınmış çok mutlu oldum:)
Ama kaybımız büyük:(

8.07.2008

Hayat Sahnesi- Ne ki bu??

Adminle ilgili yazı eklememin ardına kuzen dayanamadı tam benlik bu dedi hemen admin olmaya karar verdi dur yapma etme dedim dinletemedim illa başını yakacak:p Şaka bi yana uzun zamandır açmak için uğraştığı sitesini sonunda açtı .

Eee reklam yapmak kime düşer tabiki bana ele gidecek hali yokya yalvardı yakardı :

kuzen :sen benim reklamı yapmazsan ben naparım

mersav:banane yaa ne yaparsan yap

kuzen: nasıl ayakta duracam??

mersavın iç sesi: yazık ya ağlayacak şimdi erkek adamada yakışmaz ne yapsamkii

kuzen: hadi yaaa

mersav:bi düşüneyim

mersav'ın iç sesi: en iyisi şartlarımı sunayım şuna

mersav: tamam kabul ediyorum ama şartım var

kuzen: tamam tamam ne istersen

mesav: bahçeli bir ev,kapısında Bmw marka bi araba eski model değil haa

kuzen:

mersav'ın iç sesi : heralde kontür isteyecem zannetti hahahah yaşasın kötülük

mersav:hadi dua et akrabasın yoksa bu kadar ucuz kurtulamazdın

kuzen: hıı neeeeee

........................

Kuzen bunları okursa hayal gücün ne kuvvetliymiş bee der:p yani heralde öyle:)

Bu kadar gırgır yeter :)

Evet efendimm karşınızda HAYAT SAHNESİ

Sizler sayesinde büyük bir kitleye ulaşacağına eminim çünkü daha çok yeni sizlerle büyüyecek:)
Benim üye adım mersav tabiki buluşuruz hayat sahnesinde değil mi? :)

5.07.2008

Admin

Adminler hep aynıdır değişmez değişmesi teklif dahi edilemez.

1-Admin in yaşı yoktur.. öleceği günü kimse bilmez.
2-Admin her zaman her koşulda haklidir.
3-Admin söylediği sözün arkasındadır
4-Admin kati ve disiplinlidir.
5-Admin diğerlerinden farklidir öyle olmak zorundadir.
6-Admin Onuru ilkeleri ve karizmasi için yaşar
7-Herkes admine karşida olsa o bildiğini yapar
8-Admin yalan sölemez sölemişse mutlaka bir bildiği vardır veya yanliş anlaşilmiştir.
9-Admin haksizlik yapmaz yapsada herkese yapmıştir.
10-Admin çok iyi çok tatlı bir insan değildir.
11-Admin polistir hırsızlar oldukça ortaya çıkar.
12-Adminin amaci hapse atmak değil; dişarda olanları korumaktir.
13-Admin sivilken en sevdiği arkadaşi olan birine,gerçekten haketmiyorsa görevdeyken ona yetki vermez.
14-Admin haksiz olduğunu anlasada bunu kabul etmez
15-Kabul etse bile bunu doğrudan söylemez.
16-Admin rezil olmaz.Bir şekilde olayı çevirir.
17-Adminin dediği dediktir kararından asla dönmez.
18-Adminin cevaplayamacağı soru olmaz.
19-Bilmediği bir soru varsa boş bırakmaz.Bir şekilde yanitlar.
20-Admin her durumda lafi çok iyi çeviren lehine döndüren kişidir.
21-Admin çok konuşmaz.
22-Admin lüzümsüz muhabbetler içine girmez
23-Admin karizma sahibidir bunu korumalidir.
24-Admin kısa ve net konuşur
25-Admin kurallar dahilindede olsa kendine laf söyletmez
26-Admin kuralları kendine göre değiştirir.
27-Adminin bulunduğu yerde kanun o dur.
28-Admin başka bir yere normal kullanici olarak gitmez.
29-Admin ona ihtiyaç duyulduğu için vardır.
30-Admin bir samuray gibi onuru için ve bir asker gibi başkaları için yaşar.
31-Admin için zaman ve yer kavramı yoktur.
32-Admin kendi karizmasina yakişmaycak başliklar açmaz
33-Admin sırnaşmaz gayri ciddi eylemler yapmaz.
34-Admin kim olursa olsun herkesi kullanici olarak görür
35-Admin başkaları bir şey istedi diye bir şey yapmaz kendisi istediği için yapar.
36-Admin asla görevini bırakmaz.Mücadelesini sürdürür.
37-Admin resmi ve diplomatik bir dil kullanir...
38-Admin aşik olmayan aşik olunan adamdir.
39-Admin gizlidir saklidir içini kimse bilmez.
40-Admin dişarıya kendini anlatmaz.
41-Gücü otoriteyi simgelediği için Adminin rengi siyahtir.
42-Admin alay konusu olamaz.Gülünür ve dalgaya alinirsa admin yaptırım uygular.
43-Admin dün kabul etmediği bir şeyi bugün etmişse o şimdi uygun olduğu içindir.
44-Admin gerekirse herkesin önünde kullanıcıyı azarlar.
45-Admin geldiğinde herkes hazır ol vaziyetinde olmalidir
46-Admin karşisinda laubali olunmaz bacak bacak üstüne atilmaz sakız çiğnenmez.
47-Adminin resmi,fotografı yoktur o gizlidir.
48-Admine özel soru sorulmaz
49-Admin magazinden nefret eden adamdır
50-Admin güç sahibidir.bunu uygulamaktan çekinmez.
51-Admin gerekirse pire için yorgan yakar herkesi bir kişi için karsisina alir.
52-Admin tartişmalarda her zaman üstündür.Ezilir veya sıkışırsa yetkisini kullanır
53-Admin gizli olarak siteye gelmez.Aleni olarak gelir; herkes onu görür.
54-Admin varken onun adına kimse konuşamaz.
55-Admin kardeşini arkadaşini kayırmaz
56-Admin hiç bilmesede bir bilene danişmaz.
57-Admin kullanicidan yardim istemez.Soru sormaz.
58-Admin rica etmez emreder.
59-Admini harbi insandır doğrudan dobra dobra konuşur.
60-Admin yetenekleri olanların olduğu bir görevdir yetenek yoksa asla olunmaz.
61-Adminler özel insanlardır herkes admin olamaz
62-Gerçek bir admin yetki tutkunu insandır.
63-Yönetilmeyi sevmeyen yönetmek isteyenler admin olabilir
64-Adminlik bir sanattır.
65-Admin herkese yetki vermez.Verirse değeri azalir
66-Bir modluğu bin kişi ister bir kişi alır.O bir kişide adminin zorlu testinden geçer onayını alır
67-Admin sevgiliside olsa haketmiyosa ona yetki vermez.
68-Admin işle arkadaşliği birbirine kariştirmayan insandır
69-Admin profosyoneldir amatörce hareket etmez
70-Admin gülmez ağlamaz heyecenlanmaz sakin ve temkinlidir
71-Admin ileri görüşlüdür.Geleceği düşünür
72-Admin hazırlıksız yakalanmaz.
73-Admin stratejiktir her zaman bir B planı vardır.İstisnai durumlarda var gibi davranır.
74-Adminin haberi olmadığı bir olay veya gelişme yoktur
75-Admin herşeyi herkesden önce bilendir.
76-Admin sölenmeden sölenmek istenileni anlayan ve çoktan çözmüş olan insandır
77-Admin pes etmez.Pes etmeme gibi çabasi olduğunuda belli etmez.
78-Admin statukocudur.
79-Admin Yenilik yapsa bile bunu kendi kişiliği için yapmaz.Sadece site için yapar.
80-Adminin her zaman bir bildiği vardır.
81-Admin unutmaz sadece hatırlamak istemez.
82-Admin yanliş anlamaz.Karşi taraf yanliş anlatıyordur.
83-Admin gürültü kavga sevmez.
84-Admin herkesin fikrini dinler yine bildiğini yapar.
85-Admine iki sor sorulmuş ve eğer bir tanesinin yanitini bilmiyosa bildiği soruyu cevaplayıp diğerini unutturur.
86-Admin sıkışmaz.Sıkıştırılırsa ordan kurtulmayı becerir.
87-Admin polemiğe gimez.Girdi gibi görünmüşse olayı bitirmek içindir.
88-Admin hep son sözü söler.
89-Son gülen hep admindir ama bunun nedeni adminin geç anlamasi değil otoritesidir.
90-Admin bir gece sessiz sedasiz kimseye sormadan yetkileri alan insandır.
91-Admin duygusal konuşmalar yapmaz.
92- :eek: :eyecrazy: :D admin asla bu işaretleri kullanmaz
93-Admin idealisttir.
94-Admine göz yaşlarina boğulmuş bir kızın sözleri bile tesir etmez.
95-Bir admin modunu herkesin içinde azarlamaz.BU MOD için değil kendisi içindir.Bu durum kendisine zarar verir.
96-Bir admin başka bir adminle herkesin önünde tartişmaz.
97-Adminin kendisi gibi admin olanlarla girdiği özel bir yönetim odasi vardır.
98-Admin ani ve radikal kararlar alan insandır.
99-Admin gelene hoşgeldin gidene güle güle der.Kimseye taviz vermez
100-Admin olunmaz Admin doğulur...
alıntıdır
Bu kadar özellik hazırlandığına göre adminlere özel resimlerde vardır dedim ve google ağabeyimizden aramaya koyuldum buldumda buradan aldım resimleri .
Admin baktı klavyede uyuyamadı hemen yakın bir yerde uyumalı olaylara hemen müdahale etmek için.


Admin rahatına biraz düşkün olmalı nede olsa bütün hayatı koltukta geçiyor



Admin susadığında yerinden kalmadan ihtiyacını gidermeli



Admin arkasından kimin geldiğini bilmeliki arkasından işler çevrilmesin



Her pozisyonda bilgisayar kullanabilmeli



Bir yere arabayla gidecekse bile evdeki bilgisayarını yanında götürmeli



Evdeki bilgisayarını temiz tutmalıki virüs bulaşmasın




Forumda kavga çıktığında sakinlığini korumalıdır







Olay çıktığında kolay yolu seçip evden kaçmamalı



Dışarı ekmek almaya bile gitse forumda ne olup bittiğini takip etmeli



Eğer çok acil çıkıp bilgisayarını unuttuysa evde forumun kontrolü sağlamak için sadık birini bulmalı gözü arkada kalmamalı



Yaptığı işlemleri kimse görmemesi için elinden geleni yapmalı



3.07.2008

Salça yaparsam:)

Kaç gündür sürekli çalışıyorum(uz) yorgunluktan ve sırt ağrımdan ölecem (abartım sanki:p). Ne mi yaptım(k). domates salçası...

Normalde bu sıralar yapılmaz ama ihracat kesildiği için domatesin fiyatı düştü ve bizim tasarruflu hanımlar tam zamanı deyip işe koyuldu.

Pazara gidip domates, uygun fiyattan ve en güzelinden aldık iki aile için 25 kglık tam 19 kasa aldık onları tam dör kat yukarı dama taşıdık daha doğrusu taşıdılar ben o sıra eve kaçtım ehehe:) gittiğimde taşıma işine bitirmişlerdi bıraksam üstüme saldıracaklardı yokluğum gözlerine batmış sonra üzüldüm ama yaa içlerinde erkek olsa yardım edecek çok üzülmezdim( erkeklere karşı tavrım yok canımmm sadece kuvvetliler ya hani o bakımdan:P) ama hepsi bayan 6 kişi 4 ü 15 yaş altı az önce güldüm ama şimdi keşke bende olsaymışım diyorum.


Taşıdıktan sonra diğer gün bütün domatesleri yıka, doğra üzerine tuz serp ve bir gün beklesin yumuşatıktan sonra hepsini elinde ez suyunu çıkarmak için süzgeçten geçir ve suyunu kapkaçak ne bulursan içine dök ve kurutmaya başla.Şimdi kuruma aşamsına geçti. Bu arada salça yapımının tarifini verdim:)


Kasalardan birini boşalttıktan sonra ablalardan biri kasayı ters çevirip üzerine oturmaya kalktı oturduğu gibi kasa içine çöktü :D çok komiklti ya kasa içinine çöktüğünde surat ifadesini görmeliydiniz.Şöyle herkes birbirine baktı. Ardından gelen bir gülme patlaması muhteşemdi:)

Üç gündür salçayla uğraşıyoruz bi yardıma gelelim demeniz yauv harap ve bitap durumdayım, yazıyı yazarken klavyeye başımı koyup uyuyacak moda girdim.Şu resimleride ekleyeyimde kaçayım ben yoksa uyuya kalcam:)

Ya resimleri bilgisayara atamadım sorun var artık başka zaman yükleyeceğim.

Regaip Kandili


Kandiliniz mübarek olsun hayırlara vesile olur inşallah... Diyanet işleri başkanımız çok güzel mesaj yazmış sizlerle paylaşmak istedim:)



REGAİB KANDİLİ MESAJI
3 Temmuz 2008 Perşembe gününü Cumaya bağlayan gece, Regaib Kandilidir. Bu kandil, dini literatürümüzde üç aylar olarak bilinen, Recep ayı ile başlayıp, Şaban ayı ile devam eden, rahmeti, feyzi ve bereketi bol olan Ramazan ayı ile noktalanan huzur ve maneviyat mevsimine girdiğimizin de habercisidir.


Üç aylar ismiyle şöhret bulan bu aylar ve içinde barındırdığı özel geceler, Allah’ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve kereminin üzerimize sağnak sağnak yağdığı zaman dilimleridir. Zira bu günlerde kalpler aynı duygu etrafında birleşip çarpar, eller aynı düşüncelerle semaya açılır, gözlerden aynı hissiyatın yaşları süzülürken, dillerden dua ve tespihler aynı aşkla dökülür. Ayrıca bu aylar, durup düşünmenin, geçip giden zamanın değerini idrak etmenin ve daha iyi değerlendirmenin çaba ve imkanlarını sunmaktadır bizlere. Günlük hayatın koşuşturması ve yoğun temposu içinde insan, zaman zaman gönül alemine nazar kılma ve içe doğru bir yönelişi yaşama ihtiyacı duymaktadır. İşte bu mübarek gün ve geceler böyle bir deruni muhasebeye de vesile olurlar.


İman, insanın iç aleminden başlayıp hayatının her alanını aydınlatan bir hakikat bilgisidir, bir bağlanıştır. İman, bu dünyada yalnızlığının ve faniliğinin sürekli farkında olan, fakat bu derin hakikatı göz ardı etmeye de uğraşan insanı Yüce Yaratana bağlayan ve ona hayatın nihai anlamını kavratan bir güçtür. Namaz, oruç, zekat, hac, dua ve Allah’ı anma gibi ibadetler ise bu bağlantıyı canlı tutarlar. Giderek yalnızlaşan, maddi imkanı artmasına rağmen ruhi yönelişlerini yitiren günümüz insanına bir diriliş fırsatıdır üç aylar ve kandiller. Dinî hayatımıza olumlu anlamda yeni bir heyecan, canlılık ve ivme kazandıracak olan bu mübarek ay ve geceler, Yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, vatanımıza, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha bizlere hatırlatmakta, yanlış ve kusurlarımızdan dönmemize vesile olmaktadır.


İnsan bir taraftan saygın, üstün hasletlerle donatılmış, diğer taraftan da pek çok zaaf ve kusuru bulunan bir varlıktır. Madde ve mânâ arasındaki dengenin madde lehine bozulduğu, dünyevileşen insani ilişkilerin ve değer ölçütlerinin hepimizi olumsuz yönde etkilediği zamanlarda, insanın ruhunu derin kırılmalardan ve acılardan koruyabilmek için, manen yükselirken öz eleştiriye her zamankinden daha çok ihtiyacı vardır. İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu mübarek gün ve gecelerde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Öyleyse bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları, şahsi menfaat hesaplarını bir tarafa bırakıp, Yüce Dinimiz’in bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim.


Bu duygu ve düşüncelerle, tüm vatandaşlarımızın ve yurtdışında yaşayan soydaşlarımızın Regaib kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum.


Prof. Dr. Ali BARDAKOĞLU

Diyanet İşleri Başkanı

Sen

Yüreğimin senin için çarptığınıı
Seni düşünmekle yaşadığımı
Sensiz bi hayatın
Benim için olmadığını
SEN bilmiyordun...
Her zaman seni düsündüğümü,
Seni hep yanımda hissettiğimi
Yanımdan geçtiğinde hep seni izlediğimi
SEN bilmiyordun...
Senin için göz yaşı döktüğümü
Ve sen hala seni sevdiğimi

Bilmiyordun....